Снимка БулфотоОфициално вече е ясно кога започва ваксинирането срещу ковид в България. Заповедта на

...
Снимка БулфотоОфициално вече е ясно кога започва ваксинирането срещу ковид в България. Заповедта на
Коментари Харесай

Здравният министър нареди: Ваксинирането срещу коронавирс започва в неделя

Снимка Булфото

Официално вече е ясно по кое време стартира ваксинирането срещу ковид в България. Заповедта на здравния министър е реалност, като първите ваксинирани ще се медицинските лица.

От 27.12.2020 година започва имунизационна акция срещу COVID-19 на територията на цялата страна. Кампанията се провежда от районните здравни инспекции, а имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата и от преднамерено основани за задачата имунизационни мобилни екипи, написа nova.bg. 

При нужда в имунизационните екипи ще се включат и медицински експерти от центровете за незабавна здравна помощ и здравните кабинети в детските градини и учебните заведения или от други лечебни заведения. Това подрежда министърът на опазването на здравето.

В заповедта на министъра ясно е написано, че имунизацията против COVID-19 е целесъобразна и безвъзмездна и се слага по избор. Тя се прави според условията, посочени в член 11 от Наредба № 15 от 2005 година за имунизациите в Република България, и след изразено осведомено единодушие на лицето или законния представител на лицето посредством автограф в амбулаторния лист, който общопрактикуващият доктор издава за извършения обзор, и слагане на имунизацията или посредством сключване на бланка за осведомено единодушие.

Съгласно заповедта подпомагане за реализиране на имунизационната акция оказват: регионалните шефове и общинската администрация, в това число и здравните посредници, Българският лекарски съюз, Националната здравноосигурителна каса и шефовете на лечебните заведения на територията на съответните области.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР